טיפים לשיפור הלמידה והזכרון בתקופות עומס

14.12.2015 0

ממש כפי שספורטאים מקצועיים מקפידים על Body Building הכולל תזונה נכונה ותוספת יומיומית של ויטמינים וחלבונים להם הם זקוקים, סטודנטים וקרייריסטים צריכים לדאוג ל- Brain Building הכולל תחזוקה נכונה ויומיומית של כלי העבודה החשוב ביותר: המוח.

המוח האנושי צורך לפעילותו כ- 20% מהחמצן בגופנו, בעוד שמשקלו מהווה רק 2% ממשקל הגוף. מחקרים מוכיחים כי אספקת חמצן מלאה ושוטפת למוח הכרחית לשמירה על יכולת קוגניטיבית גבוהה ועל כושר הריכוז והזיכרון. שיפור אספקת החמצן למוח מסייע להגברת הערנות, הגברת מהירות התגובה, שיפור הזיכרון והריכוז, ולשיפור כושר העמידה במצבי לחץ. לכן בזמן העבודה או הלמידה

רצוי לדאוג לחדר מאוורר (גם בחורף) ועדיף בטמפרטורה שאינה עולה על 24 מעלות. בנוסף ישנם צמחי מרפא שיכולים לסייע.

גינקוזאן הוא תכשיר טבעי המשלב שתי תמציות  של צמחי מרפא המסייעות לשיפור אספקת החמצן למח ומאפשרות לו לתפקד באופן יעיל יותר ולשפר את תהליכי השליפה, הזיכרון וכושר הריכוז: תמצית עלי עץ הגינקו בילובה משפרת את זרימת הדם ואספקת החמצן למח ומגנה על המח מפני נזקי הרדיקלים החופשיים. תמצית ג'ינסנג קוריאני פועלת לשיפור ניצול החמצן על ידי התאים במוח. כמוסה אחת של גינקוזאן  בכל בוקר יכולה לחזק את יכולת התפקוד והערנות בתקופת עומס בעבודה או במבחנים.

והנה עוד כמה טיפים לשיפור היכולות הקוגניטיביות:

  1. המוח שלנו מורכב משתי אונות – ימנית ושמאלית. האונה השמאלית אחראית לפעילויות לוגיות ודיבור, והאונה הימנית אחראית לעיבוד תמונות, רגשות ודמיון.  בד"כ אנו נסמכים על עבודת האונה השמאלית לחשיבה היומיומית, ובכך מעמיסים את מרבית הפעילות במחצית מהמוח בלבד. כדי למקסם את תפקוד המוח כדאי לשלב את פעילות שתי האונות  למשל: הרימו את שפופרת הטלפון כל פעם ביד אחרת. נסו ללכת לפעמים לאחור,  נסו לזכור את רשימת הקניות בסופר באמצעות תמונות ולא מילים.
  2. לחץ: כולנו חשים על בשרנו את תוצרי התחרותיות והתובענות של סביבת לימודים – לחץ פיסי ומנטאלי מתמיד. לחץ אינו תמיד מבשר רעות:  כשמדובר על שמירה על כושר ריכוז  לחץ מתון (אבל לא עומס) מסייע להגעה לתפוקה מירבית.
  3. אל תתעקשו לשבת בזמן למידה. גם בעמידה אפשר ולפעמים אף בהצלחה רבה.  לראיה –  תלמידי ישיבות לומדים בעמידה…
  4. אם נגררתם עד לשעות לילה מאוחרות עדיף שלא תקומו מוקדם. הלימוד יהיה יעיל יותר אם תמשיכו לישון ותקומו מאוחר יותר. אמנם תלמדו פחות, אך הלימוד יהיה יעיל יותר.
  1. אם כבר נכנסתם למצב של למידה, אל תשברו את המומנטום. אם תקומו מהמקום כי כבר תכננתם מראש לעשות הפסקה, רק תעשו נזק. עדיף ללמוד עד שאתם מרגישים כי אתם מאבדים ריכוז ורק אז לקום מהמקום ולפנות לעיסוק אחר.
  2. ניתן לאמן את המוח על מנת לשפר את יכולת הקליטה שלו, למשל מומלץ להתחיל לזכור מספרי טלפון בע"פ ולא רק לדפדף בספר הטלפונים בטלפון הנייד.

 

צור קשר

    תפריט נגישות